Alla inlägg den 17 maj 2008

Av Biddy - 17 maj 2008 17:19

I går. Vaknade med huvudvärk. Tog 1 Trio Comp. Sov. Vaknade igen - skiten var kvar. Tog Trio Comp nr 2. Sov. Klev väl upp efter 12 nångång med "bara" hälften av värken kvar. Men var inte i form.

Fick ringe på eftemiddagen till Roserberg golv og fråga om jag kunde hämta skurmaskinen i morogn (i dag). Det gick bra - väldigt trevligt.

Kom så småningen i gång med att plocka lite i köket. Tog ut ugnen. Flyttade upp hyllan - in med ugnen igen. Ringde IKEA och frågade om x antal saker - bl a om min ugnslucka som är sned (den lutar lite lätt åt vänster och jag hittar inget bra sätt att justera den på). Svar var att jag skulle ringa nån firma på måndag - så fick de skicka ut en servicetekniker att titta på den. Hm. Hoppas luckan kan fixas och att det inte är fel på själva fästet i ugnen....


Nästa var att titta på kyl och frys, och av en ren tillfällighet hittade jag monteringsanvisningen till högskåp med olika variationer på inbyggnadsmaskiner. Det finns olika sätt med bakstyckena beroende på vilka maskiner som ska in i vilket skåp. Miffot som byggde ihop mitt skåp läste GARANTERAD inte just den monteringsanvisningen - för det skulle INTE vara ett nedre bakstycke på plats - och det övre bakstycket skulle kapas precis vid hyllan till överskåpet - fast så var det ju inte.

Hur lätt är det att få bort ett nedre bakstycke (spikat och i sina spår) samt ca 1 dm av det övre bakstycket (oxå spikat och i sina spår) med ca 3 cm kvar till gipsväg bakom - utan sticksåg??? Det var INTE lätt.

Haha - men det gick - till slut! Med bakstyckebitar överallt i och för sig....

Sen fick jag flytta uttaget till kyl/frys men det var en super piece of cake.

Och jag fick maskinen alldeles själv! Och fick satt fast alla pluppar och ploppar och vips hade jag ett inbyggt kyl/frys! Som fungerar! Men som är så länge är rätt tomt... Finns en del breezers där dock....


Det sista jag gjorde var att plocka bort all skyddsfilm från luckor och lådfronter. Så nu har jag ett vitt kök och inte ett ljusblått! MYCKET bättre.


I väg till stallet - bara mocka och fodra. Mötte en supersur Eva som tyckte jag fodrade alldeles för sent. Jovisst - jag VAR sen - men inte 2 timmar sen! Får se om jag kan ta ett ord med henne i dag. Eller nrä jag ser henne nästa gång. Hon som brukar vara så glad och trevlig!


I morse....vaknade med satans jävla huvudvärk igen. Nu tog jag 2 Trio Comp direkt och kröp ned i sängen igen. Fast först ringde jag Rosersberg golv och frågade (snällt) om jag fick flytta fram hyran av skurmaskinen till nästa helg....och det gick bra.


Kände efterhand hur kodeinet gjorde verkan - slumrade och sov ända till 13 men da var faktiskt värken borta! Guuuud vad skönt! Tål att funderas på nu några dagar framöver varför det har blivit så mycket huvudvärk senaste veckorna. Men inte just nu....


I dag har jag städat undan nästan alla köksinventarier - och det är sååå roligt! Och gjort min första gourmand-mål mat (snabbmakaroner.....)(med örtsalt). Det är faktiskt så att jag nästan längtar till att åka till IKEA och börja shoppa loss på tillbehör till köket! Hihi!


Nu ska jag till Bromma och sälja min cykel - sen är det stallet. Sen kväll i dag med - men det får väl gå.


;-)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards