Alla inlägg under augusti 2008

Av Biddy - 23 augusti 2008 13:50

Det här är första försöket på mms-bloggning. Bild på Britt, Olsson och vår världens bästa stallkatt Molle - i ridhuset för nån vecka sen.

Av Biddy - 22 augusti 2008 22:13


...mätt och belåten. Och innan jag käkade fick jag pratat lite med min kommande söndagsdate.


Var ju meningen att jag skulle gå ut i morrn - först förfest hos Heikki och sen utgång - tillsammans med några fler kompisar till honom. Men sen nämnde han att huvudtjejkompisen hade planerat att gå på en annan fest - men att vi kunde komma dit - känns bara inte så kul. En sak är att träffa några nya tjejer hos Heikki - men att bara hänga på till nån...och möta ännu fler...nja. Not. Känns inga bra. Så jag har redan bestämt att jag kommer skippa i morgon.


Då lär jag inte träffa Johan i morgon i stan. Så vi kom överens om söndag kväll. Film och käk. Så jag som redan hade bytt kvällsfodring från lördag till söndag har just nu messat och frågat om jag får ångra mig....


Lika bra det - då kan jag sova lite längre och jobba lite längre i morgon och åka direkt från Enköping till stallet sen.


Extrabonusen lär väl bli att jag slipper bakfyllan på söndag ;-)


Och nu ska det sovas - GUD så skönt!

Av Biddy - 22 augusti 2008 20:34


Tyckte det var fantastiskt fint där nede! På de 14 åren jag har bott i Sverige har jag faktiskt inte riktigt varit i Skåne - kört ned till Malmö en gång - varit på lev beslk i Halmstad (kanske inte ens är Skåne?) men inte sett det.


Så fina böljande landskap! Så öppet! Härliga kringellandsvägar att köra fort på! Påminner lite lite om England fast utan häckarna dådå. Och de kringbyggda gårdarna! Suck.... Och trädgårdarna... Dubbelsuck. Och sist men inte minst de har motorväg med 120!!!!! Så det var väldigt lätt att bli kär i Skåne.....


Hoppas verkligen jag får anledning att åka ned och hälsa på kollegorna där igen - då ska jag se om jag kan bo på ett litet mysigt B&B i stället för hotell - och sen kanske stanna över helgen och vara lite turist - typ besöka slottet Wrams Gunnarstorp som ligger nära Bjuv-enheten.


Min hyrbil var en V50 - etanol. Kändes bra att köra miljöbil. Om det inte var för ett antal småsaker kunde jag godt tänkt mig en sån. Typ som att sätet var för kort för mina lår - att sidostolparna var precis mitt i mitt "dödvinkelsynfält" - att det var enormt obekvämt vägljud över 130 km i timmer - ja och att det är en Volvo dådå....


Nu måste jag äta lite....

Av Biddy - 21 augusti 2008 20:57


Käkade middag på hotellets resturang. Mysig inredning - tyvärr fullt av ca 40 st tyskar på 55+  - som sen blev avlöst av ungefär lika många och lika gamla ryssar eller liknande...


Tänkte vara lite hälsosam och beställde panerad quornschnitzel med gruyere-fyllning och stekta grönsaker.


Fel 1: servitören visste inte säkert vad det fanns för tillbehör, men couscous skulle gå bra. Visst - jag tog det.

Fel 2: efter ett tag kom han tillbaka och sa att cousousen var slut!??! HALLÅ! Vilket kök har SLUT på couscous? Som dessutom inte tar särskilt lång tid?

Fel 3: han föreslog först kokt potatis - sen potatisgratäng - sen potatiskaka (som jag tog)

Fel 4: det var lite tid att vänta - sen kom det ut nåt som bestod av korvliknande saker, en vassen genommjuk potatiskaka, grönsaker som var totalt överstekta samt en beige sås som inte hörde hemma nån stans. Definitivt inte gjord med ev grädde på skyn från grönsakerna (då hade den varit god).

Fel 5 = generalfelet var att servera nåt till kunden som inte var det samma som det som var beställd - utan att meddela kunden. HALLÅ??


Så jag skickade tillbaka maten (det var det här jag menade med vuxenpoäng...har nog aldrig gjort det förr...)


Så jag beställde mixed grillspett på fläskkött med ris och tsatziki

Fel 1: en av sorterna grillspett var marinerade med asieninspirerad sötma. HALLÅ - till medelhavssmaker??

Fel 2: tsatzikin var god, men utan sälta och med oskalad gurka - antagligen inte gjord på ursaltad gurka.

Fel 3: grillspettet med fläskfileskivor var torrt i köttet (men god smak) men borde grillats - det såg anrättat ut bara. Fusk alltså.

Fel 4: riset var överkokt (men det var riktigt fluffigt och gott)

Fel 5: grönsakerna var stekta lika länge och resultatet var att sockerärtorna var perfekta (som ju bara behöver några sekunder egentligen) men morötterna var för hårda och inte stekt tillräckligt hårt för att få fram sötma


Men jag åt upp det i alla fall.


Sen beställde jag efterrätt (ja - jag var hungrig!!!). Frågade först om deras friterade camembert var hempanerad etc - och servitören visste inte (det ska han väl fan veta!!!). Så då fick han gå och fråga igen - kom tillbaka och sa att nej - den var inte hemgjord. Då blev det rabarberpaj i stället - även om vem som helst bör veta att säsongen för rabarber är på våren!!! Men men.. Den var i alla fall supergod! Smälte i munnen - och mandelflagor gjorde att det ändå var krispigt. Ingen vanlig smulpaj utan riktigt riktigt god. Synd bara att det inte var hemgjord vanligsås utan "vaniljfluff" - sen hade de nästan tappat en hink florsocker på HELA tallriken - sen var portionen alldeles för stor - men okej då. Det var god (bara själva pajen alltså).


Den andra servitören kom och undrade om det var gott - och då kunde jag inte hålla truten. Så en del (men inte allt) kom ut.


Tydligen var kocken nyutbildad. Inte lätt. Och tydligen var servitören kockutbildad. Och ingen av servitörerna visste vem Paul Bocuse är. HALLÅ??!! En av världens mest kända kockar?


Ur favvostället Wikipedian:

Paul Bocuse, född 11 februari 1926 i Collonges-au-Mont-d'Or i närheten av Lyon, är en fransk kock.

Bocuse anses vara en av 1900-talets främsta kockar och var en av de första kockarna att bli en offentlig person. Han har även lärt upp många framgångsrika kockar, däribland Eckart Witzigmann som blev den första tysken att få tre Michelinstjärnor, som betyder "exceptionellt bra kök, värt en egen resa".

Det inofficiella världsmästerskapet i matlagning, Bocuse d'Or är uppkallat efter honom.

Av Biddy - 21 augusti 2008 18:20


..ska skriva rapport på PCn nu som jag faktiskt har en PC att skriva med när jag är ute och reser. Ytterst smidigt att slippa de timmarna när jag kommer hem och ska GÖRA allt som har överenskommits.


Fast först måste jag köra lite cyberspaceliv.


Ang cyberspace...hittade detta på fria Wikipedian:

Cyberrymden syftar på en elektronisk rymd för datorkommunikation och informationsöverföring, eller en simulerad verklighet skapad med datorutrustning. Cyberrymd är ett svenskt ord för cyberspace, en engelsk term som myntades av William Gibson och som kommit att likställas med Internet. Tidigare användes även ordet telerymd.


Låter inte lika kul med telerymdliv...


Har kollat Singelty. Hade fått inlägg i gästboken från ytterligare en - och en som inte föll i min smak. Så nu har jag helt enkelt lagt till att "tackar för inlägg men om jag inte svarar inom ett par veckor är jag helt enkelt inte intresserad". Så vet i alla fall folk vad de kan förvänta sig. Kanske funkar så ända enligt nån "tyst nätdejtingsajtöverenskommelse" - men det känns bättre för mig.


Har kollat Q500 - hade fått en ny flört. Från nån som skriver både engelska och svenska i sin profil. AND HE WRITES A LOT IN CAPITAL LETTERS - WHICH I FIND EXTREMELY ANNOYING... Fick jag sagt det oxå. Visst - jag använder det själv - säkert irriterande för många - men typ bara för att framhäva vissa ord. Tror jag det ska se ut som dådå...


Har kollat FB. Väldigt många Yes-klick - från hela världen. Från 52-årig gubbe (yes - GUBBE) bosatt på Cypern och till 24-årig USA-kille som jag bara var tvungen att PrtSc´na bilden på. Han är grymt fin - men måste väl ha nåt grymt stort behov av bekräftelse....? Eller?

Av Biddy - 20 augusti 2008 23:47


Jag är med på 2 ställen. Q500 (där jag bara är inne väldigt sällan och där jag bara får norrmän i stort sett på matchningarna) och Singelty...


Såg att jag har ett helt gäng obesvarade inlägg i min gästbok på Singelty. Vet inte helt hur jag ska göra. Måste göra rätt för mig men jag vill ju inte såra nån...


Sen är det väl den stora stora funderingen. Nu som jag faktiskt har kommit över min värsta singel-desperation och faktiskt trivs rätt bra och faktiskt har kompisrelationer och ett bättre socialt liv än för några månader sen - ska jag då verkligen vara kvar på sidorna? Jag menar - om jag nu verkligen inte letar Mr Perfect på samma sätt som förr - ska jag inte då kunna klara mig på det jag har på gång?


...och jag har kanske nåt på gång. Kanske...


Men nu är det i alla fall nattinatt - ut och resa i morgon - 2 leverantörer och sen på fredag är det introsnack med diverse på enheten i Bjuv. Ska bli kul. Men sliten lär jag bli...


Och sen på lördag eller söndag ska jag jobba över... Yes - häcken full.


Go natt!

Av Biddy - 20 augusti 2008 23:30


Fick sista sputorna i dag av veterinär Mats. Gick ganska bra - vet hade brems och vi fick han att stå stilla - men han blev ändå frustrerad och ville tugga....på min hand. Aj. Får se om jag får nytt blåmärke i morgon.


Han är ganska hygglig i magen - men hade grisat ordentligt i boxen. Ingen rännskita i alla fall - får väl vara glad åt nåt!


...shit - jag gjorde en dundertabbe i dag - glömde bort att jag skulle ridit Ingeborg!! Och jag kom inte på det förän efter att jag hade åkt från jobbet - och jag fick sitta till halv 8 för att hinna plocka ihop allt papper inför morgondagen. Men jag mockade - och sen har PUCKOT jag även glömt ringa Ulrika...ingen ordning på nån ting...

Av Biddy - 20 augusti 2008 23:20


...fått flera trevliga artiga mess i dag från min date från i går...som var verkligen verkligen go! Det ska bli spännande att se hur det blir nästa gång vi ses. Alltså shit vilka ögon - det finns potential att drunkna i dem...


...fick "natta sexy" från en norsk kompis - och en svensk FB-vän avslutade chatten med "du vackra"...


...och jag har några riktigt bra IRL-kompisar som jag värdesätter väldigt högt!


...så allt i allt har jag haft en himla tur senaste månaderna - som har hittat OCH behållit kontakten med såna underbara personer som ger mig såååå mycket.


Det är grymt skönt att få känna sig lyckligt lottad...

PUSS!!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards